lauantai 1. marraskuuta 2014

Marraskuu

1.11.
Lasse toi Ilpon Tiialle. Moikkailtiin ja harjailtiin ponia Aipin kanssa. Poni ei oikein meinannut malttaa pysyä paikallaan kuvauksen aikaa :)

2.11.
Siivouspäivä. Liia ei ollut vahtimassa, niin leikkasin rastat pois. Nyppiä en ehtinyt. Kolmasosa hännästä setvitty, on kauhea :) Tutustumista.

3.11.
Pääsi laumaan Valtsun ja Cellon kanssa :) Niistä tuli hyvä porukka!

4.11.
Käytiin Ilpon kanssa tutustumassa pihapiiriin ja maneesiin. Vähän juoksutuksen alkeita :) Poni on kiltti ja vähän ujo, mutta reipas. Toiset hepat virittävät vähän jännitteitä, mutta muuten pärjättiin hyvin. Kokeltiin suitsia päähän ja loimikin käytettiin selässä. Vähän ujostutti, mutta ei sen kummempaa.

5.11.
Kävelytystä ja juoksutuksen alkeita. Alkaa sujua.

7.11.
Vikellystreenien ajan kävelytystä ja ääniapujen harjoittelua (käynti, seis, ravi). Vikellyksestä ja vikeltäjistä ei ollut moksiskaan. Muutama kierros lopuksi juoksutusta. Aina vähän paremmin, ei vieläkään ihan kunnolla uskalla edetä, mutta parempi.

9.11.
Laitettiin satula selkään. Vähän se oli jännä, mutta ei sen kummempaa. Liia kävi Emman ja Vaksun perässä kävelyllä maastakäsin metsässä, mönkkä oli vähän jännä, mutta muuten nuorimies käyttäytyi vetoponia paremmin :) Marja vähän juoksutti ja sitten Liia kävi selässä Emman ja Marjan taluttamana kahdelta puolen. Käveltiin pari kierrosta ja poni tuntui lungilta. Tosi hyvin meni. Ostettiin porkkanasäkki yhteiseksi Vaksun ja Laicon kanssa.11.11.
Marja kävi hieman kävelyttämässä pihapiirissä, laitettiin satula selkään ja hengailtiin isossa tallissa myös. Soviteltiin riimua ja toisia suitsia. Harjaus, nyppimistä ja kavioiden nostelua. Pusujen opettelua.

12.11.
Raspaus ja rokotus, Hannu Pajulahti. Käyttäytyi hyvin, ei erityistä. Juoksutin vähän aikaa maneesissa kumpaankin suuntaan satulalla jalustimet heiluen, käyntiä ja ravia. Laukkaa en ole vielä juoksutettuna ottanut, kun ympyrät eivät ole vielä ihan symmetrisiä :) Ensi viikolla voisi varmaankin ottaa laukat mukaan ja voisi kokeilla juoksutusjärjestelmää.

14. ja 15.11.
Emmi juoksutti ja kiipesi selkään Emman avustamana. Poni oli kiltti. Ilman taluttajaa käyntiä ja ravia.18.11.
Hoideltiin poni, harjausta ja kinttujen nostelua. Soviteltiin myös kaksi säkillistä Nallen vanhoja loimia - sopivia. Vähän juoksutusta kentällä, käynti ravi ja laukka. Käynti ja ravi sujuvat jo hyvin,  merkit tulevat joka kerta tutummiksi, laukat toistaiseksi vielä hieman ajamalla, mutta pikku hiljaa tulevat merkit tutuksi. Takajalat melko jäykän näköiset, jännitystä vaiko syytä tutkia? Kokeilin myös valkoista "köyttä", pitkänä toimi oikein hyvin.

19.11.
Hoidot ja kävelytreenit, köyden kanssa kentällä. Vähän laukkakokeluja, mutta ei vielä kovin mallikkaita nostoja. Sinne päin. Ravi sujuu hyvin.

21.11.
Lantto vuoli. Viestinä oli, että kun laitetaan kengät, pitää olla paikalla.

Vähän kävelytystä vikellystreenien ajan ja juoksutusta köydellä. Tutustuttiin pukkiin. Ihan jees kaveri.

23.11.
Vähän juoksutusta alle ravissa ja sitten Liia kyytiin. Liinassa vielä varmistus, mutta tehtiin pieni metsälenkki. Vastaan tuli auto ja traikku ja toinen heppa, selvittiin ihan pikkaisella jännittymisellä molemmista. Poni on varmajalkainen ja etenee innokkaasti käynnissä.

24.11.
Liinassa ensin vähän, Liia juoksutti. Pari laukannostoa, jalat vielä vähän sikinsokin. Sitten Liia kyytiin. Läyntiä ja varmistus liinalla vieressä. Vähän ympyrällä käyntiä ja ravia liinan päässä. Kiltti poni.28.11.
Juoksutusta vikellyksen aikana, käyntiä ja ravia. Köydellä. Pienet laukannostot.

29.11.
Hieman juoksutusta kentällä ensin, sitten Henni selkään ja maastoon Bondin perässä. Vähän raviakin, liinassa kuitenkin varmistus. Muuten käyttäytyi hyvin, mutta varustelun aikana oli kovin jännittynyt, kun otettiin yksin talliin. Tämän yleensä handlannut paremmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti