Esprit Intrépide

Ilpo (Esprit Intrépide) syntyi aamulla 21.4.2011 Kutajoella Peruskallion tilan isännän Lasse Jäntin avustamana. Kaikki sujui hyvin.


Ilpolla on welsh-verta 13,7%, joten se saa kilpailla mm. Ponibreeders-kasvattajakilpailussa, mihin se on ilmoitettu, sekä Laatuponikilpailuissa.

Emä Ischia sijoittui Ponibreeders-kilpailussa koulupuolella toiseksi 5-vuotiaana Lasse Jäntin ratsastamana ja Ischian ensimmäinen varsa Ilosg Calon voitti 5-vuotiaiden koulupuolen Ponibreedersin Siiri Kyrön ratsastamana 2010. Se ei valitettavasti voinut osallistua kilpailuun vuonna 2011 6-vuotiaiden luokassa jännevamman takia. Ilosg Calon oli menestyksekäs myös Laatuponikilpailussa saavuttaen vuonna 2007 1. sijan ja vuonna 2008 ja 2009 2. sijan. Erinomaisen hyppykapasiteettinsa vuoksi se pyydettiin mukaan myös oripäiville, jossa se  esitti 9.00-8.5 arvoisia hyppyjä. Kaapon kuvia

Ilpon isä Jaquar Mail on ollut mm. Ruotsissa Flyingessä astumassa, ja nyt Ranskassa. Sillä on estepuolella kansainvälisiä näyttöjä 160 cm luokkiin saakka.

Ilpo vaikutttaa emänsä lailla erittäin miellyttävältä luonteelta. Sillä on iso ravi ja laukka. 1- ja 2 -vuotiskeväinä sitä on ohjasajettu ja sillä on ollut kärryt perässä. Käytös on ollut erinomainen. Keväällä 2013 olimme Takkulassa irtohyppäämässä, mikä sekin sujui oikein mallikkaasti. Keväällä 2014 Ilpoa ohjasajettiin, se totutettiin kärryihin ja siitä tuli ratsu. Ratsuttajana oli Lasse Jäntti. Ilpon käytös oli erinomainen.

Syntymästään lähtien syksyyn 2014 Ilpo on asunut pihatossa Anu Julmala-Jäntin ja Lasse Jäntin hevostilalla. Kesät se on saanut laiduntaa orilaumassa. Ammattilaisten käsittelemänä se on fiksu ja asiallinen nuorimies. 1.11.2014 Ilpo muutti Tiian tallille Lahteen, jossa se pikku hiljaa alkaa harjoitella ison hepan elämää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti